Az Ember
Az ember. Mi is tulajdonképpen az ember?
Ez itt pölö az:Az EMBER Ez viszont már nem:A macskaAz utóbbi inkább macska (remélem felismerhető). Az már, hogy melyik az intelligensebb, már más kérdés. Habár azt tartják, hogy az ember a legértelmesebb élőlény a Földön. Manapság nem úgy néz ki. Egy rahedli dolog van, amihez a legprimitívebb állatnak is elég hülyének kell lennie, hogy megcsinálja. Bezzeg az ember! ő (az) viszont egy kis lefizetéssel akár fel is darabolja magát. De sebaj, ő az ember, a teremtés koronája, akinek volt annyi esze, hogy ne a fán éljen boldogul, ahol minden megvan. Nem. ő inkább lejött (vagy inkább leesett, és nem tudott visszamenni?), hogy idelent koplaljon, és a másikat a kajáért, vagy később a pénzért hót nyugodtan a földbe verje. Na mindegy.
Szóval lejött /leesett, és azóta is itt van (az, hogy itt öli a másikat az azért mégis durva lett volna). Később (pár száz/ezer/millió... év múlva) rájött, hogy ez így nem túl nyerő ekkora helyért minden nap megverekedni, ezért elment a ....-ba, ööö szóval vándorolni. Persze az a kellemes klíma neki nem tetszett (vágyott egy kis fagyoskodásra), eldzsasztatott északra, délre, meg mindenhova. A hely természetesen elfogyott.
Ekkor a legerősebb ember kitalálta, hogy parancsolgat a többieknek, és aki nem engedelmeskedik abba jó nagyot belerúg. De, mivel túl sokan voltak, akiket rugdosnia kellett, lefizette az utána következő legerősebbeket (egy-két balegyenessel), hogy ők végezzék a munkát helyette. A felbérelt tápos ürgék is hasonlóan cselekedtek. A leggyengébbek lettek a rabszolgák, akiken mindenki más kiélhette a szadista hajlamait. Így jöttek létre a ?boldog? emberek birodalmai.
Ezek után egy nép kitalálta, név szerint a rómaiak, hogy ha ő letaposná a többieket és uralkodna rajta, a nagy rémhíre miatt mindenki otthon kuporogva félne tőle, és nem kell a leigázásuktól tartania. A terve egészen addig jól ment, amíg valaki az uralkodót hátba nem bökte. Persze utána őt is hátbabökték, de ez most lényegtelen. Mivel mindenki a jelenlegi uralkodót akarta kinyírni és mással nem törődött, így ez a birodalom stabilan tartotta magát jó ezer évig.
Eztán jöttek a mai telefonrongálók istenei: a barbárok. Eme nép gondolkodás nélkül felaprított mindent és mindenkitt, aki elé került. Sajna a gyilkolászással járó tűzben elégtek a gyertyák is, bekövetkezett a setét Középkor. Világítás híján mindenki egymást kaszabolta, addig amíg Kolombusz (olyan, mint a Trolibusz, csak nincsen áramszedője) el nem tévesztette Indiát, és felfedezte Amerikát. Az emberek megunva egymás kaszabolását, örömmel vették tudomásul, van megint valaki, akit le lehet ütni. Százezrek mentek ki az újdonsült izommunka lehetőségére. A szegény indiánok viszont, mivel soha nem tévedtek el (és mert meg voltak elégedve a skalpok gyűjtögetésével), nem ismerték Európát, és nem tudtak átjönni kiegyensúlyozni a természet összhangját. Pedig a vén Európáért, a büszke nőért, szívesen átloholtak volna...
Ezidőtájt már az emberek megunták a fárasztó kardforgatást, és elkezdődött a puska fejlesztése. Ezzel a vadó szerkezettel messziről bárkit le lehetett lőni. Virult az emberiség búrája, és a levegő megtelt puskaporszaggal. Miközben a többég bulizott, egy jó fej kitalálta az ismétlő puskát, majd valaki más a golyószórót, amivel kaszálni is lehet (nem úgy, mint az agráremberek (értsd: parasztok) a mezőn). Ismét virult a jónép búrája.
Viszont a járványok is pusztították az embereket, és rájöttek, hogy ez így nem jó, mert a végén nem marad kit kaszabolni. Muszáj volt az orvostudományt is fejleszteni. Végül eljutott odáig, hogy megkezdődött a népességrobbanás (ez még nem az ami Hiroshima-ban volt), mivel betegségben kevesen haltak meg.
A világ, mivel észrevette az emberek sokasodását, ritkítás céljából kirobbantották az I. Világháborút. De az a pár millió halott kevés lett, így Hitler húsz évre rá elindította a II. V.h.-t. Itt már jóval nagyobb mészárlás lett, és az amerikaiak még Happy End-nek lenyomtak két atomot Japánra. Manapság, viszont, már végre egy csomóan rájöttek, hogy ez a nagy mészárlás rájuk is veszélyes lehet, és e miatt megalapították az ENSZ-t és a NATO-t. A maradék meg vigyorgott, mint akinek keresztben áll a szájában a partvis, mert így ha átugranak a szomszédba bulizni, jön velük az egész világ lövöldözni. Persze van aki azt mondja, fogjunk össze, és csépeljük az űrlényeket, őket még úgy sem bántottuk (vagy a ?gonosz” aszteroidákat, amik a fejünkre szeretnének pottyanni).
Tehát ez az ember, aki meghódítja az Universum-ot, kiírtja az élővilágot, összekoszolja a levegőt és a földet, csak azért, mert szerinte ez a TERMÉSZET rendje.
A JöVő a MI kezünkben van...
Vissza